Kokoonpano:


# 6 Lukas Brenner
# 10 Matti Turtola
# 12 Jan Varho
# 14 Kalle Knaapi
# 16 Paavo Heimonen
# 18 Kim Nylund mv
# 23 Artem Vochev
# 25 Anssi Malinen
# 26 Riku Klén
# 28 Oskari Jaakkola
# 29 Johan Pensar

Player statistics:


min 77 Maali Matti Turtola (KuuLa)

Kesä 2014 - Kutonen lohko 1

ÅCF 2 - KuuLa (0 - 1)

August 23, 2014 kl 15.45

#1 Game report:

August 29, 2014 kl 22.24

23.8.2014


KuuLan sumppu jähmetti ÅCF:n jogo boniton


Kutosdivari‐kausi 2014 kääntyy kohti ratkaisu hetkiä ja tänään pelattiin eräs lohko 1:n nousukamppailun kannalta erityisen merkityksellinen ottelu, kun KuuLa kohtasi Raunistulan hienolla keinonurmella Åbo Club de Futbol:in kakkosjoukkueen. KuuLan lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, sillä vielä pari päivää sitten näytti, että tämä ottelu on luovutettava miehistöpulan takia. Useat joukkueen jäsenet tekivät kuitenkin erinäisiä viimehetken uhrauksia ja järjestelyjä yksityiselämässään, joten lopulta vihreä‐musta‐raitaiseen paitaan saatiin kuin saatiinkin puettua 11 kuulaa, ja vielä bonuksena pelikunnoton Antti‐Hermanni vaihtopenkille kannustajaksi. Iso kiitos kaikille paikalle tulleille!


Kun vastustajana oli lohkon kiistattomiin huippujoukkueisiin kuuluva ÅCF 2, joka oli vielä liikkeellä huomattavasti isommalla ryhmällä, päätti KuuLan manageri, että tänään lähdetään liikkeelle opportunistiselle energian säästöön tähdänneellä taktiikalla. Pallonhallinta annettiin suosiolla ÅCF:lle ja KuuLan miehistö ryhmittyi omalle kenttäpuoliskolle ottamaan vastaan ÅCF:n vyöryn, tukkimaan keskikentän keskustan ja kyttäämään tilaisuuksia nopeisiin vastaiskuihin. Palloa ÅCF todella siirtelikin, pääasiassa tosin poikittain omalla alueellaan tai muulla vaarattomalla alueella. Joko KuuLan sumputus oli todella tehokasta tai sitten vastustajalta yksinkertaisesti loppui luovuus ja liike ratkaisevalla hyökkäyskolmanneksella. Ensimmäisen puoliajan pallon hallinta pyöritys ei nimittäin tuottanut loppujen lopuksi ÅCF:lle yhtään mainitsemisen arvoista maalitilannetta. Ei niitä hyviä paikkoja KuuLa:llakaan kovin montaa ollut, mutta ainakin Johan P. pääsi muutaman kerran vasemman laitansa kautta maalipaikkaan asti. Vastustajan pätevän oloinen veskari kuitenkin hoiti tilanteet hyvin. Matti puolestaan esitti kaksi‐kolme lupaavaa kaukolaukausta, ihan maalikehikkojen väliin vedot eivät kuitenkaan osuneet. Tauolle lähdettiin näin ollen nolla‐nolla –tilanteesta. Ensimmäisen puoliajan tilanteet ja tapahtumat olivat kuitenkin lisänneet KuuLan itseluottamusta, joten tauolla jo uhottiin estottomasti, että tämä peli kääntyy KuuLa:lle.


Toisella jaksolla ÅCF säilytti edelleen pallonhallintaprosentit itsellään, mutta jogo bonito epäonnistui edelleen tuottamaan todellisia maalipaikkoja. Vaarallisin tilanne syntyi kulmapotkusta, kun KuuLa‐ puolustuksen merkkaus petti ja kaksi vapaana ollutta åbolaista pääsi puskemaan samaa palloa. Onneksi menivät molemmat samaan palloon, muuten olisi saattanut heilua verkko Kimin takana eikä päätyaita maalin yläpuolella. KuuLan vastahyökkäysten laatu parani samalla, kun ÅCF‐pakiston jalka alkoi painaa enemmän ja enemmän. Vastustaja taisi myös vaihtaa pois toisen pallovarman topparinsa, mikä toi lisätilaa KuuLa hyökkääjille. Lisäksi kävi ilmeiseksi, että ÅCF:n pallonhallinta perustui ainakin osin heidän erittäin


korkealla pelanneeseen puolustuslinjaansa. Tämä taktiikka tosin sumputti heidän oman hyökkäyspelinsä, kun KuuLa joutui pelaamaan hyvin alhaalla ja koitui lopulta ÅCF:n tuhoksi myös puolustuksellisesti. KuuLan saadessa hiukan paremman otteen keskikentällä vastustajan puolustuslinjan ja molarin välissä oli neljäkymmentä metriä tilaa, jonne lähettää pitkiä syöttöjä KuuLa‐kärkien tavoiteltavaksi. Vaikka KuuLa olikin tässä vaiheessa jo fyysisesti väsynyt, nämä pystysyötöt johtivat useisiin vaarallisiin tilanteisiin ja kulmapotkuihin. Kunnon tilanteita kertyi eniten kaikista ylimpänä pelanneelle Anssille, joka pääsi kolme kertaa karkuun tai ainakin haastamaan alimpaa pakkia. Ensimmäisen yrityksen ÅCF‐toppari hoiti, toisessa Anssi laukaus painui hiukan takatolpan ohi, mutta kolmannella kerralla ÅCF‐pakki kaatoi läpiajossa olleen KuuLa‐kärjen takaapäin rangaistuspotkun ja keltaisen kortin arvoisesti. Manageri‐Matti asteli pilkulle ja sijoitti pallon eleettömästi sisään maalivahdin vasemmalta puolelta. KuuLa riemastuttavasti 0‐1 johtoon vartti ennen loppua!! Viimeisen vartin aikana ÅCF jatkoi pallon leipomista keskikentällä ja satunnaisia roiskaisuja KuuLan boksia kohtin. Nämä eivät edelleenkään johtaneet mihinkään muistijäljet jättävään tai loppupaniikkiin KuuLan puolella.


Puolustuslinjan ja keskikentän kurinalainen ja erittäin uhrautuva puolustuspelaaminen oli tänään KuuLan ase. Pelimme ei kenties ollut kaunista, mutta lopulta se oli kuitenkin riittävän tehokasta tuomaan erittäin tärkeät kolme sarjapistettä. Vaikeista lähtökohdista saimme aikaan parhaan mahdollisen tuloksen. Onneksi joka ilta ei tarvitse kuitenkaan pelata näin opportunistisesti. Jos erityiskiitoksia halutaan jakaa, niin keskikentän keskustassa ajokoiran lailla raataneet Artem ja Paavo ovat tähtensä ansainneet.


Kiitos ja kumarrus kaikille. Henkilökohtaisesti oli erittäin mukava olla taas pitkästä aikaa näin hienon joukkueen kokoonpanossa. Hoitakaa homma kotiin ja paikka vitosdivarissa loppupeleissä. Seuraan otteitanne otteluraporttien kautta Oxfordissa.


Anssi Malinen


 


Kuulan maali:


 


(Log in to write a game report on this game)


Comment: (show form)