Kokoonpano:


# 6 Lukas Brenner
# 10 Matti Turtola
# 12 Jan Varho
# 14 Kalle Knaapi
# 16 Paavo Heimonen
# 18 Kim Nylund
# 19 Leo Brenner
# 21 Antti Koskenniemi
# 22 Kari Paara
# 23 Artem Vochev
# 26 Riku Klén
# 27 Anssi Ollilainen
# 28 Oskari Jaakkola
# 29 Johan Pensar
# 31 Jonne Ynnilä

Player statistics:


min 22 Maali Matti Turtola (KuuLa)
min 27 Varoitus Jonne Ynnilä (KuuLa)
min 31 Maali Johan Pensar (KuuLa)
min 35 Maali Johan Pensar (KuuLa)
min 43 Maali Leo Brenner (KuuLa)

Kesä 2014 - Kutonen lohko 1

PiPS 2 - KuuLa (0 - 4)

June 12, 2014 kl 20.30

#1 Game report:

July 15, 2014 kl 23.52

PiPS2 – KuuLa 0-4, 12.06.2014


Lähtökohdat:


Kuuvuoren Laaki oli ennen Piikkiössä pelattua ottelua onnistunut katkaisemaan voitottoman putkensa nuorta Paimiolaisjoukkuetta vastaan vajaamiehityksellä maalein 7-3. PiPS 2:sta KuuLa tiesi ennakkoon varsin vähän; tilasto-otanta ei ollut järin suuri, sillä PiPS 2 oli pelannut sarjassa vähiten otteluita, voittoprosentilla 50%. Muutama kokeneempi KuuLalainen kuitenkin varoitteli kopissa ennen ottelun alkua, että aikaisemmat kohtaamiset olivat olleet tiukkoja vääntöjä.


Piikkiöläisiä vastaan teemana oli jatkaa tehokasta hyökkäyspeliä. Ennen ottelua hengennostatusringissä painotettiin niin usein KuuLan riesaksi koituneen nopean takaiskuavausmaalin välttämistä. Kari sai pukea maalivahdinhanskat päälleen PaiHa-ottelun vakuuttavien otteiden myötä. Joukkueen iloksi Riku pääsi tekemään kausidebyyttinsä. Tätä otteissaan pallovarmaa laituria joukkue olikin jo kaivannut.


1. puoliaika:


Ottelu alkoi molemmin puolin tunnustelevasti. Palloa yritettiin varmoin syötöin pelata mieheltä toiselle, eikä suuria ihmeitä nähty. Otteen pelistä nappasi kuitenkin alta aikayksikön KuuLa, joka keskikentän taitavien pelaajien kautta sai jaettua palloa nopeille laita- ja kärkipelaajille. Maalisarake avattiin Matin toimesta ensimmäisen puoliskon puolivaiheilla, kun mies sijoitti komeasti vaparista yläkulmaan.


Avausmaali vapautti entisestään KuuLan peliä, ja painetta alettiin luoda hyökkäys toisensa jälkeen kohti osittain kookasta ja hidastakin mustapaitasta puolustusta. Johan lisäsi huiman juoksunopeutensa ansiosta kahdella maalillaan johdon jo kolmeen nollaan. Maalit olivat tärkeitä Johanille, sillä mies oli hetkeä aikaisemmin epäonnistunut totaalisesti Messimäisessä ’’tsippausyrityksessään’’ yksinläpi-tilanteessa. Leo, joka myös kaipasi onnistumista pitkän kuivan kauden, ja yhden tolppalaukauksenkin jälkeen, pääsi sijoittamaan pallon maaliin Matin oivasta syötöstä. Taukovihellys kuultiin kun ottelu oli ratkenneen oloisesti jo 0-4.


2. puoliaika:


Toiselle puoliajalle maaliin vaihdettiin Anssi, joka tosin varoitteli joukkuetta epävarmoista otteistaan. Ottelun timmellyksessä kävi ilmi, että Anssin varoittelut olivat turhia. Mies nappasi koppeja ja vaikeitakin 1vs.1-tilanteita kuin Peter Schmeichel konsanaan. Hyökkäyspeliä Anssi auttoi tarkoilla ja nopeilla avauspotkuillaan.


Läpi ottelun ominaista KuuLan pelille oli ollut kollektiivinen prässäyspeli. PiPS:n puolustukselle annettiin yhteisvoimin painetta, ja se pakotettiin tekemään virheitä ja antamaan huonoja avauksia. Toki myös PiPS:n pelityyli antoi karvaamiseen oivan mahdollisuuden, sillä puolustuksessa Piikkiöläiset tykkäsivät mielellään hautoa palloa. Muuten toinen puoliaika ei tarjonnut ihmeellisyyksiä. Jälleen kerran vähillä vaihtopelaajilla varustettu KuuLa alkoi silminnähden väsyä, varsinkin allekirjoittaneen toimesta hyökkäyspäässä. Läpi ottelun hyvin viheltänyt tuomari puhalsi pilliinsä viimeisen kerran, ja kamppailu päättyi vieraiden vakuuttavaan 4-0-voittoon. Tästä oli erittäin hyvä jatkaa kohti ensimmäisen sarjapuoliskon viimeistä ottelua Dynamoa vastaan.


Huomioitavaa:


Usein niin viileästi käyttäytyvä Jonne otti keltaisen ’’asennekortin’’ ottelun 27. minuutilla. Siltä se ainakin näytti allekirjoittaneen silmin. 

(Log in to write a game report on this game)


Comment: (show form)