Kokoonpano:


# 2 Johannes Koskenniemi
# 6 Lukas Brenner C
# 9 Antti Mäkelä
# 10 Matti Turtola
# 14 Kalle Knaapi
# 16 Paavo Heimonen
# 18 Kim Nylund
# 19 Leo Brenner
# 21 Antti Koskenniemi
# 22 Kari Paara
# 23 Artem Vochev
# 27 Anssi Ollilainen
# 31 Jonne Ynnilä

Player statistics:


min 14 Maali Antti Koskenniemi (KuuLa)
min 86 Maali Kari Paara (KuuLa)

Kesä 2014 - Kutonen lohko 1

KuuLa - Ponteva (2 - 2)

May 25, 2014 kl 20.30

#1 Game report:

June 27, 2014 kl 01.39

Kierros 5/16: KuuLa – Ponteva 2-2 (1-1)


25.5.2014


Kupittaa 5


Ennakko


Kauden vaihtelevasti aloittanut KuuLa isännöi Kupittaan sunnuntai-illassa Pontevaa. Joukkueet olivat kohdanneet juuri ennen kauden alkua Raunistulan harjoitusturnauksessa, jolloin KuuLa hoiteli 2x25 minuuttia kestäneen ottelun 5-1. Jonkinlainen ennakkosuosikin viitta KuuLan harteilla oli perusteltu, vaikka muutaman ÅCF2-tappion ja AKT-tasapelin jäljiltä KuuLan nykykuntoa ei aivan terävimmäksi voidakaan sanoa.


Maalivahtia joukkueella ei edelleenkään ole, joten maaliin sijoitettiin kenttäpelaaja, tällä kertaa Paavo. KuuLan maalissa vuorotelleet kenttäpelaajat ovat hoitaneet tonttia poikkeuksetta kiitettävästi, mutta ongelma on silti ilmeinen: ei vähiten siksi, että se pakottaa kokoonpanoon jatkuvia sekoittavia muutoksia. Puolustuspäässä oltiin tällä kerralla liikkeellä poikkeuksellisen loukkaantuneella ryhmityksellä: ainoastaan Jonne oli täysin kunnossa. Muutoin kokoonpano oli tyypillinen: hyviä pelaajia joka puolella, mutta niukasti valikoimaa vaihtopenkillä. Huomattavana seikkana kauden avauspelinsä pääsi pelaamaan Johannes Koskenniemi.


Ensimmäinen puoliaika


KuuLa aloitti ottelun halliten kenttätapahtumia ja luoden lukuisia puolittaisia maalipaikkoja sekä keskeltä että laidoista. Avausmaali tehtiin kuluneelle kaudelle tyypillisesti kuitenkin KuuLan päähän (KuuLa on päästänyt avausmaalin jokaisessa pelissään pois lukien ottelu Koivua vastaan). Useimmiten on oikein sanoa, että kun maali päästetään, sen päästää joukkue eikä yksilö. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan ollut: allekirjoittanut näytti miten laitapuolustajana ei todellakaan pelata, ja jäi liikaa hautomaan palloa syöttöväyliä katsellessaan: menetys, pari liikettä vastustajalta, 0-1.


KuuLa piti kuitenkin päänsä kylmänä ja jatkoi ottelun hallintaa, eikä tasoitusta tarvinnutkaan odottaa kauaa: Antti Koskenniemen viileä sijoitus muutti lukemiksi 1-1. Maali oli samalla Antin ensimmäinen virallinen KuuLa-maali. Positiivisena ja jo pitkään jatkuneena piirteenä KuuLassa voidaan mielestäni todeta, että kun väistämättä takaiskuja sattuu, joukkue useimmiten pystyy kollektiivisesti tsemppaamaan itsensä takaisin peliin. KuuLa onkin pystynyt vastaamaan takaiskuihin hyvin tällä kaudella. Jokaisen matsin viimeinen maali on ollut KuuLan tekemä (ÅCF2-ottelun 0-1 tappio pois lukien), eikä KuuLa ole missään ottelussa päästänyt kahta perättäistä maalia. Mutta olisihan se tietysti hyvä, jos tehdyt maalit veisivät KuuLan johtoon eivätkä tasoihin.


Toinen puoliaika


Puoliajalla käytiin läpi rutiininomaiset puheet ”meidän pelistä”: ennen kaikkea Matti piiskasi joukkuetta taistelemaan. Kaikki onnistuivat nostamaan tasoaan, ja toisen puoliajan alku olikin KuuLalta vahva. Prässi oli epätyypillisen korkealla, ja ottelua käytiin enimmäkseen vastustajan päädyssä. Pontevat puolustajat pakotettiin toistuvasti niin vaikeisiin syöttöihin, että KuuLan keskikenttä ja puolustajat saivat korkealla prosentilla napsittua pallot takaisin. Johtomaali näyttikin olevan vain ajan kysymys. Lopulta maali syntyikin, tosin jälleen väärän päähän. Nopea Ponteva-hyökkäys keskeltä, vähän pomppua ja painia: 1-2. Taktisesti taitavalle Pontevalle on syytä antaa tunnustusta: tiukka puolustus ja vastustajan virheiden nopea hyödyntäminen pystyhyökkäyksin on hyvin toteutettuna usein toimiva resepti. KuuLalle tasapelikin olisi pettymys, mutta nyt näytti jopa vielä huonommalta. Tasoitusmaali saatiin kuitenkin murjottua viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä Karin toimesta, mutta tämän jälkeen eivät paukut riittäneet, vaikka kaikenlaista yritettiinkin.


Vahvuuksia ja heikkouksia


+ Vaikka ottelussa oli suvantovaiheensakin, KuuLa oli pitkiä jaksoja huomattavan aktiivinen metsästäessään maaleja ja luodessaan tilanteita. Makuasia, mutta on parempi olla palloa hallitseva kuin puolustava joukkue.


+ Kommunikointi kentällä toimii säännöllisesti kohtuullisen hyvin. Toki Kutosen tasolla harhasyöttöjä ja vääriä ratkaisuja tulee väistämättä useita per matsi, mutta liialliset turhautumisen ilmaukset ovat harvinaisia, ja kommunikointi on rakentavaa ja runsasta.


+ Takaiskumaaleihin pystyttiin vastaamaan molemmilla kerroilla nopeasti: sisuuntuminen luovuttamisen sijaan kertoo joukkueen asenteesta.


+ Joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa (Kutosen joukkueeksi): huolimatta siitä, että vaihtopenkillä on useimmiten ollut vain vähäinen määrä pelaajia, ovat loppuvihellykset KuuLan näkökulmasta tulleet aina pikemminkin tuskallisen pian kuin kivuliaan myöhään. KuuLa jaksaa juosta ja pärjää myös kelle tahansa lohkon joukkueista kaksintaisteluissa.


+ Tuomari (Lasse Viljanen) hoiti tehtävänsä moitteetta, mikä ei ilman linjatuomareita ole aina helppoa.


+ Vastustaja: joukkue pelasi rehdisti ja hyvin, omia vahvuuksiaan painottaen. Syksyn revanssia odotellen.


- Suuret yksittäiset virheet puolustuspäässä maksavat turhan paljon, ja niitä pitäisi välttää alkukautta paremmin. Viidessä matsissa on päästetty jo seitsemän maalia.


- Syöttöpelissä on edelleen parannettavaa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.


- KuuLan pelitaktiikassa on selkeyttämisen varaa, mutta aina erilainen IN-pelaajien lista sekä maalivahdin puute vaikeuttavat vakiintuneen pelitavan juurruttamista huomattavasti.


- Kutonen on enemmän harrastamista kuin tuloksia painottavaa vakavaa kilpaurheilua, mutta tällaiset pelit pitäisi keinolla tai toisella voittaa.


Seuraavaksi


KuuLa matkaa Paimion luonnonnurmelle sarjajumbo-Paiha 3:n vieraaksi sunnuntaina 8.6. Takki auki ei KuuLalla ole nykyisin varaa lähteä ketään vastaan, mutta voitoton putki tulisi saada poikki. Kevätkautta on jäljellä kolmen ottelun verran, ja tasaiselta vaikuttavan sarjan syysrutistusta ajatellen vahva päätös keväälle olisi tarpeen, vaikka hammasta ei liikaa tarvitsekaan puristaa.


Kalle Knaapi

(Log in to write a game report on this game)


Comment: (show form)