KAUSIENNAKKO 2016

18 April 2016

Kevät on monille jalkapallon ystäville perinteisesti hienoa aikaa: huip-puliigat maailmalla saavat ratkaisunsa, kotimaiset sarjat pyörähtävät käyntiin, ja ennen kaikkea Turun piirin Vitonen alkaa. Tämä tarkoittaa tositoimiin siirtymistä myös Kuuvuoren Laakille.


Kauden 2015 päättymisen jälkeen on seurassa ehtinyt tapahtua yhtä sun toista, ja näin juuri ennen otteluiden alkamista onkin hyvä katsoa hiukan missä KuuLa menee nykyisin.


Yhdistyksellä on uusi puheenjohtaja: vuonna 2013 seurassa aloittanut, ja nopeasti itselleen luottopelaajan statuksen ansainnut Jan Varho valittiin syksyllä uudeksi seuran nokkamieheksi. Ei epäilystäkään etteikö seuraa hallinnoitaisi Janin kaudella esimerkillisesti. Muu johto-kunta jatkaa pääasiassa viime vuosilta tutulla kokoonpanolla, ja häärii aktiivisesti mitä lukemattomimpien asioiden parissa mahdollistaen jouk-kueen toiminnan.


Seurahistorian parhaaseen terään joukkueen viime kaudella virittäneet valmentajat Matti Turtola ja Jonne Ynnilä päättivät kumpikin astua kyseisistä hommista sivuun alkavaksi kaudeksi, ja täten myös valmennusjohto on uusittu. Tilalle nimettiin kaksi tasaveroista koutsia, Joonas Toskala ja Kalle Knaapi. Melkoiset saappaat täyttää!


Joukkueen kapteenina jatkaa itseoikeutetusti Lukas Brenner. Uutuutena kapteeniston suhteen KuuLa nimesi myös varakapteenit: kunnia osoitettiin Matti Turtolalle ja Antti Mäkelälle, pitkäaikaisia pelillisiä johtajia ja porukan tsemppaajia kumpainenkin.


Mitä tulee pelaajamateriaalin muutoksiin, on todettava, että lopettavien pelaajien lista on tällä kerralla kenties jopa poik-keuksellisen kova. Jonne Ynnilä, Paavo Heimonen, Antti Koskenniemi, Richard Eklund, Artem Vochev… huh huh. Toki ovi on käynyt myös toiseen suuntaan. Kiistämätöntä laatua on saatu hankittua joka puolelle kenttää – varmistetut uudet pelaajat tässä vaiheessa ovat Jeremia Vuorinen, Antti Kolehmainen, Juha Lehtimäki, Ahmad Shauhan Hitham Talib Shahin ja Al-Khazali Hadi Ali Nasser. Kyseiset herrat tulevat varmasti kauden aikana esitystensä kautta tutuiksi niin KuuLa:n kannattajille kuin vastus-tajillekin. Muutoksia tapahtuu myös jatkavien pelaajien suhteen, joku on enemmän tai vähemmän loukkaantunut kuin viime kaudella, jollakin on perheen koko kasvanut, työt ja opinnot asettavat uudenlaisia haasteita jne. Harjoituskauden perusteella ilahduttavasti moni on joko jatkamassa hyvällä tasollaan tai jopa kehittynyt pelaajana.


Pelaajisto on kokonaisuudessaan tehnyt hartiavoimin töitä kauden eteen. Talven futsalien ja lenkkeilyn jälkeen KuuLa siirtyi luonnollisesti ulkoharjoitteluun, tosin säiden vuoksi suhteellisen myöhään. Harjoitusottelujen ja varsinaisten harjoitusten perusteella näyttäisi siltä, että KuuLa:lta on tällä kaudella odotettavissa samaa positiivista menoa kuin edellisinäkin kausina. Oletusarvoisesti pelit tulevat olemaan hyvin tasaisia, ja tulokset ovat todella pienestä kiinni. Tarkkana tulee olla ja tarjota aina parastaan niin treeneissä kuin matseissakin, sillä vastustajilta löytyy asennetta, taitoa ja yhteishenkeä siinä määrin, että helppoa ei pitäisi olla. Ja tietenkin hyvä näin: jos futisharrastukselle annetaan niinkin paljon aikaa kuin mitä KuuLa ottaa, hyvä sentään että matsit tarjoavat kunnollista jännitystä ja tason mittausta. Mitä on voittojen riemu ilman tappioiden alhoja?


Todella mielenkiintoista nähdä millaisen kauden tämä erinomai-nen vuosikerta tulee rakentamaan!